We nemen een duik in de Indiase keuken en gaan voor deze pompoen met krokante kikkererwten en paneer. Dit heeft alle krachtige smaken van India in zich: mangochutney, paneer en meer. Tip: ook fijn als licht doordeweeks gerecht.
kooktijd35 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
160gmangochutney*
1½tlkorianderzaadgrof gemalen of gevijzeld
1¼tlbiriyanispecerijenmix
2limoenensap
1,2kgJapanse kabochapompoen** met groene schilin parten of blokjes van 3 cm
400gkikkererwtenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
4tlkokosolie
400gpaneerin plakken van 1 cm dik, plakken in ruitjes van 3×3 cm
125mlGriekse yoghurt
voor erbij:munt- en korianderblaadjes en mangopickles*
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de chutney, het korianderzaad, 1 tl biriyanispecerijen, de helft van het limoensap en wat zout en peper. Schep de pompoenblokjes en kikkererwten hierin om. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 40-50 min., verhoog de oventemperatuur naar 250°C en bak nog 7-10 min. tot de pompoen mooi kleurt en de kikkererwten knapperig worden.
Roer intussen in een kom de yoghurt los met de rest van de biriyanispecerijen, de rest van het limoensap en wat zout en peper.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 tl kokosolie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de paneerruitjes in ± 3 min. per kant goudbruin. Schep op een bord en herhaal met de rest van de paneer en kokosolie.
Schep de pompoen, kikkererwten en paneer op een ondiepe schaal en verdeel de yoghurt en kruiden erover. Serveer met nog wat biriyanispecerijen en mangopickles.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Mangochutney en mangopickles, biriyanispecerijen en paneer koop je bij winkels met Indiase ingrediënten. Ook sommige supermarkten hebben mangochutney en mangopickles.**Kabochapompoen is een middelgrote geribbelde groene pompoen met heerlijk vruchtvlees. Deze pompoen, er zijn meerdere rassen, is minder lang houdbaar dan oranje pompoen.Recept en tekst: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten