Deze heerlijke kipquesadillas zijn gevuld met heel veel smeltende kaas. De saus van gerookte peper en mangosalsa maken het nog lekkerder en geven nét dat beetje extra pit. Op de barbecue gaat het snel, maar uit de grillpan is het nét zo lekker.
kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
1½elolijfolie
1uià 200 g, fijngesneden
4tenenknoflookfijngesneden
2elchipotlepepers in adobosaus*fijngesneden
400gtomaatblokjesblik
70gtomatenpuree
250mlmoutazijn** of ciderazijn
120gkristalsuikerfijn
2mango’svruchtvlees in blokjes
1avocadovruchtvlees in blokjes
1rode peperzaadjes verwijderd, fijngesneden
1/2limoensap + extra limoenpartjes voor serveren
30gkorianderblaadjesfijngesneden + extra blaadjes
8bloemtortilla’s
1kipgegrild, vlees in stukjes getrokken, zonder vel en botjes
250gmozzarellageraspt
instructies
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak, al roerend, 5 min. of tot ze zacht zijn. Voeg de chipotlepepers, tomaatblokjes, tomatenpuree, azijn, suiker, 250 ml water en 2 tl zout toe. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook 45 min., af en toe roerend of tot de saus is ingedikt. Laat afgesloten afkoelen. De saus blijft in de koelkast ± 1 week goed.
Meng de mango, avocado, rode peper, het limoensap en de koriander. Zet weg.
Steek de bbq aan of verhit een grote grillpan voor op hoog vuur. Bestrijk de helft van de tortilla’s met de chipotlesaus en verdeel de kip en de mozzarella erover. Dek af met de andere tortilla’s. Bak de quesadilla’s op de bbq of in de koekenpan, verzwaard met een zware pan (of druk ze aan met een spatel), in porties, 2 min. aan elke kant. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer ze met mangosalsa, extra koriander en limoenparten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Chipotlepepers in adobosaus zijn gerookte jalapeñopepers in zoetzure saus.**Vervang moutazijn evt. door milde azijn als ciderazijn. Beide zijn te koop bij delicatessenzaken of online te bestellen.Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer