aantal 1 |
drankje |
zomer |
caribisch |
lactosevrij
Rum, sinaasappellikeur, limoensap, ijsblokjes en munt. Meer heb je niet nodig voor een ultrafrisse cocktail. Helemaal handig voor het park: neem ze zonder morsen mee in je oude jampotjes.
voorbereiding5 minutesminutes
ingrediënten
30mlrumwit
15mlcointreau
15mllimoensap
15mlsuikersiroop*
2-3druppelsvanille-extract
3blokjesijscrushed**
koolzuurhoudend watergekoeld
muntblaadjesvoor garnering
ook nodig:jampotjes
instructies
Doe de rum, cointreau, limoensap, suikersiroop en vanille in een schone jampot met deksel met veel crushed ijs. Draai de deksel erop en schud goed. Verwijder de deksel en vul aan met sodawater. Garneer met munt en serveer in de jampot.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Suikersiroop maak je zelf door gelijke hoeveelheden suiker en water met elkaar te verwarmen. Laat de suiker smelten, breng aan de kook en laat 2 min. flink koken. Laat afkoelen. De siroop kun je afgesloten en koel bewaard zeker 1 maand goedhouden, dus handig als je vaker cocktails maakt om een lekkere hoeveelheid te maken. Ook te koop bij sommige slijters. ** Ijsblokjes kun je in de keukenmachine tot gruis malen, het mes wordt er echter wel sneller bot van. Heb je vaak crushed ijs nodig dan is een speciale crusher, te koop bij kookwinkels handig.Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan