aantal 700 |
bijgerecht |
doordeweeks |
arabisch |
Van dukkah heb je nooit genoeg! Bewaar in afgesloten doos of pot en gebruik op labne, maar ook als dip met olijfolie, over eitjes, in saladedressings etc. etc. Kortom: onmisbaar in de delicious.keuken!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
200gkikkererwtengeroosterd, gedroogd
300gamandelengeroosterd
100gsesamzaadongeroosterd
5elkorianderzaad
2elkomijnzaad
3elanijszaad
2elvenkelzaad
2eloreganogedroogd
3elsesamzaadongedroogd
2elrozenblaadjesgedroogd, van de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak
2elsinaasappelbio, rasp
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de kikkererwten, amandelen, 100 g sesamzaad, koriander, komijn, anijs-en venkelzaad en oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ± 8-10 min. in de oven, tot de specerijen, kikkererwten en noten geuren; schep tussendoor even om. Maal de geroosterde ingrediënten in een keukenmachine tot een half fijn mengsel, of maal het in een grote vijzel als je zin hebt in flink vijzelen.
Roer er op het laatst het achtergehouden sesamzaad door.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en foodstyling: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Fotografie: Sven Benjamins