Janneke is dol op de Franse keuken. Daarom laat ze deze maand haar licht schijnen op bekende regionale gerechten. Uit de Provence komen deze lamsbrochettes met knapperige tomatentaartjes.
ook nodig:8 satéprikkers4 taartvormpjes van 10 cm Ø, ingevet
instructies
Doe 3 tenen knoflook, rozemarijn, 3 el olijfolie, zout en peper naar smaak en de lamsfilet in een stevige (diepvries)zak. Sluit de zak, meng goed en laat 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Prik de bodem en de zijkanten met een vork in. Verdeel 1 teen knoflook over de deegbodems. Zet er de tomaatjes op. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak de tartelettes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Rijg het lamsvlees aan spiesen.
Strooi de couscous in een schaal. Schenk er de bouillon op en laat de couscous wellen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsspiesen in 6 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.
Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie en bak hierin de resterende 2 tenen knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 2 min. beetgaar. Roer de couscous met een vork los en schep door de courgette. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.
Leg de tomatentartelettes en de lamsspiesen op 4 borden. Geef de couscous en de partjes citroen er apart erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi