Het recept voor de bier-kaassoep van Mister Kitchen.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1blaadjelaurier
2takjes tijm
2elolijfolie
2stengels bleekselderijin kleine stukjes
2bospenenin plakjes
1flinke aardappelin blokjes
200ml bierdonker, niet te zoet*
1lkippenbouillonvan 2 tabletten
150gkaasoude, pittig, geraspt
2elbladpeterseliefijngesneden
instructies
Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen.
Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn.
Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie. Evt. lekker met stoer brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willen van Riel. Bewerking: Trudelies Schouten