Roken, een oeroude methode om vis langer houdbaar te maken. En o, wat wordt het er lekker van! Dit gerecht is super simpel: maak zelf een heerlijke tomatensaus en laat de makreel de smaken opnemen.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1venkelgroot, in stukjes
2tenenknoflookfijngesneden
3elolijfolie
1bliktomaatblokjesuitgelekt, à 450 g
1tlsuiker
1peperrood, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
5tomatenontveld, vocht en zaad verwijderd, in stukjes
1makreelgerookt, schoongemaakt, gefileerd
voor erbij:rijstwit of wild
evt:chilisauszoet
instructies
Bak de venkel en knoflook in een ruime koekenpan in de olijfolie in 10 min. langzaam zacht. Voeg de tomaatblokjes, suiker, rode peper en verse tomaten toe en laat zachtjes 5 min. koken. Als de saus nog te vochtig is, laat deze dan zachtjes iets inkoken. Je kunt de saus naar eigen smaak heter maken door extra rode peper en/of zoete chilisaus toe te voegen.
Leg de makreelfilets in de saus en warm kort mee. Geef er gekookte witte of wilde rijst bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jet Krings. Foodstyling en recept: Diana Roos. Bewerking: Trudelies Schouten