Deze rijke maaltijdsoep is perfect als gul hoofdgerecht tijdens een kerstdiner. De sterretjes die je uit brood brengen jou en de visite meteen in kerststemming.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd30 minutesminutes
Afkoelen45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
250gaardappelsgeschild, in blokjes
380mlvisfond
300mlslagroom
1tlvenkelzaad
4boterhammenwitte, korst verwijderd
50gboter
2bacondikke plakken en in reepjes
1sjalotjefijngesneden
500gvongoleschoongespoeld
500gwitvisfiletstevig, in blokjes
1/2bosje peterselieplatte, grof gesneden + extra voor de garnering
ook nodig: sterretjes koekjessteker*
instructies
Voorbereiden
Kan 1 dag van tevoren. Kook de aardappel in de visfond in 15 min. gaar. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg slagroom, venkelzaad en zout naar smaak toe en kook even door. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
Begin een halfuur van tevoren. Steek met de steker sterretjes uit het brood*. Smelt een klontje boter in een pan en voeg een snuf zeezout toe. Bak de broodsterretjes al omschuddend in een paar min. op middelhoog vuur bruin en knapperig. Voeg de vongole toe en bak met de deksel op de pan op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schelpen die dicht blijven, haal je eruit. Schep op het laatst de peterselie erdoor.
Verwarm intussen de aardappelsoep goed, voeg de vis toe en laat deze in een paar min. gaar worden. Verdeel de soep over 4 diepe borden en schep de vongole erop. Garneer met de extra peterselie en de broodcroutons.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt ook repen van het brood snijden.Recepten Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol