aantal 6 |
hoofdgerecht |
feestelijk, weekend |
frans |
Met deze stoof van kabeljauw en vongole kun je wel zes mensen blij maken! Serveer met lekker brood. Dan kun je ook de laatste beetjes uit je bord opsnoepen.
kooktijd30 minutesminutes
Spoelen30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1kgvongole*
100gboter
2uienmiddelgroot, fijngesneden
4tenenknoflook fijngesneden
1lvisbouillonvan tabletten
1stengel bleekselderijin dunne boogjes
450gaardappelsvastkokende, in blokjes
200mlvolle melk
450gkabeljauwfiletin mooie stukken
bosje posteleingrof gesneden
10gselderijbladfijngesneden
instructies
Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de ui en knoflook toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het mengsel 10 min. en voeg dan de melk toe.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Laat nog hooguit 3-4 min. koken of totdat de schelpen open staan. Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit.
Serveer met brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten