Ga vanavond voor lekker spicy! Marineer eerst de lamskoteletten met currypasta. Gril ze en maak de rijst geel met kurkuma. Citroen erover en klaar!
kooktijd35 minutesminutes
ingrediënten
12lamskoteletjesbot schoongemaakt (vraag je slager dit te doen)
100gkorma-currypasta
2elzonnebloemolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1laurierblaadje
1kaneelstokje
5kardemompeulengekneusd
300gbasmatirijst
1½tlkurkumagemalen
20guitjesgebakken, 1 zakje
½rode uiin dunne ringen
40grozijnen
4takjes muntalleen de blaadjes
citroenpartjesvoor erbij
instructies
Bestrijk de lamskoteletjes met de currypasta en zet apart om te marineren.
Verhit intussen de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui ± 4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, kaneelstokje en de kardemompeulen toe. Bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe, schep om en voeg 600 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ± 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Verhit intussen een grillpan en gril de koteletjes in delen ± 2 min. per kant voor medium rare of naar wens langer. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
Schep de helft van de rijst in een schaal en houd warm. Voeg de kurkuma en 1 el water aan de rest van de rijst toe, schep om tot de rijst mooi egaal geel van kleur is en kook nog 2 min. op laag vuur. Verwijder het laurierblaadje
en het kaneelstokje. Schep de gele rijst door de witte rijst. Verdeel de gebakken uitjes, rode ui, rozijnen en munt erover.
Serveer met de lamskoteletjes en geef de citroenpartjes erbij. Lekker met spinaziesalade uit ons delicious.groenteboek, zie pag. 132!
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Chris Chen, Petrina Tinslay. Styling: Michelle Noerianto, Vivien Walsh. Bewerking: Minta Nicolaï