aantal 6 |
voorgerecht |
familietijd |
italiaans |
Ravioli gevuld met tuinbonen is een heel elegant voorgerecht waar je trek van krijgt. Maar Chef-kok Dheeresh Strohmenger eet z’n peulvruchten ’t liefst rauw: ‘Tuinbonen zijn mijn favoriete bonen. Zelfs rauw vind ik ze heerlijk, ik eet ze graag naast een glas wijn en mooi stukje pecorino.’
kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
500gpastadeegvers
extra semolina om mee te bestrooien
1ei
1bolmozzarellain stukjes, voor erover
1tltijmblaadjesvers
100mlolijfolie
15gboter
½biocitroendunne schil en sap
½tltijmblaadjesvers
ook nodig:pastamachine of pastadeegrollerkwastje
vulling
250gverse jonge gedopte tuinbonen*± 1-1½ kg ongedopt
100gbuffelmozzarellain stukjes gescheurd
40gParmezaanse kaasgeraspt
½tltijmblaadjesvers
instructies
Kook voor de vulling de tuinbonen in ruim gezouten water in 5-7 min. gaar, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Hak de tuinbonen heel fijn, dit kan ook in de keukenmachine, maar houd het mengsel dan nog iets grof. Meng de tuinbonen met de mozzarella, Parmezaanse kaas en tijm en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de olie, boter, citroensap en tijm 6 min. op je laagste vuur, zonder dat het kookt.
Rol het deeg met de pastamachine zo dun mogelijk uit en bestrooi steeds met een beetje semolina, zodat het niet kan plakken. Snijd in 2 even lange helften. Kwast één helft dun in met ei en leg er telkens 1 el vulling op. Houd steeds 3 cm tussenruimte en aan de zijkanten van de lap 1½ cm vrij. Leg de andere deeglap erop, druk voorzichtig vanuit het midden alle lucht eruit en druk rondom de vullingen goed vast. Snijd in vierkanten.
Breng in je grootste pan ruim water aan de kook en voeg 2 el zout toe. Kook hierin de ravioli (niet meer dan 15 stuks tegelijk) in 1 min. gaar. Serveer de ravioli op voorverwarmde borden met de citroenboter en mozzarella.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gebruik evt. diepvriestuinbonen en haal van grote exemplaren ook het buitenste velletje af.Recepten en bereiding: Dheeresh Strohmenger. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus