Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor dit snelle eenpansgerecht. Ook handig: deze verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash kun je de avond ervoor al kan maken! Gek op stoven? Maak ook eens deze stoof van kippendij en abrikozen. Of bekijk ons stoofdossier voor tips & tricks.
kooktijd20 minutesminutes
Stoven2 hourshours30 minutesminutes
totale tijd2 hourshours50 minutesminutes
ingrediënten
50gboter
2uiengrofgesneden
3tenenknoflookfijngesneden
800grundersukadein blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
2paprika’sin reepjes
1blikjetomatenpureeà 70 g
1elpaprikapoedermild
2tlkarwijzaad
25gbloem
1blikgepelde tomatenà 400 g
1rundvleesbouillontablet
1laurierblad
1bekertjezure roomà 125 g
2elpeterseliefijngesneden
1stokbroodvolkoren
instructies
Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi