aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Marineer de kipfilet ’s ochtends of de avond van tevoren al, dan staat je Kantonese kip ’s avonds lekker snel op tafel!’
kooktijd20 minutesminutes
Marineren20 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4elsojasaus
3eloestersaus*
2tlhoning
2tlChinees 5-kruidenpoederzie hieronder
400gkipfiletin repen
250geiermie
700gbroccoliin roosjes en steel in plakjes
2elolie
1rode uiin halve ringen
40gcashewnotengrof gehakt
instructies
Meng in een diep bord de sojasaus, de oestersaus, de honing en het Chinees5-kruidenpoeder. Schep er de kip door en marineer 20 min. koel en afgedekt.
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de broccoli 1-2 min. in ruimwater met zout. Giet de mie en broccoli af, spoel kort onder water en laat uitlekken.
Verhit in een wok de olie. Fruit hierin de ui. Schep de kip uit de marinade (bewaar de marinade!) en bak 3 min. al omscheppend met de ui mee.
Voeg de broccoli toe en roerbak nog 3-4 min. Schenk de bewaarde marinade in de pan en verwarm nog 1 min. Schep de mie erdoor en warm kort door.
Verdeel alles over 4 kommen en bestrooi met de cashewnoten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gebruik oestersaus als zoute smaakmaker voor bijvoorbeeld groenten, wokgerechten en soepen. Een geopend flesje kun je in de koelkast nog 6 maanden bewaren.Chinees 5-kruidenpoeder:Dit geurige specerij bevat o.a. kruidnagel, kaneel, venkelzaad en peper. Het lijkt daarmee op onze Hollandse koek– en speculaaskruiden, maar heeft een iets andere samenstelling. Chinees 5-kruidenpoeder doet het behalve in mainades ook goed ineen dressing, soep en saus. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of bij de toko.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings