De yuzu in de marinade geeft niet alleen een heerlijke flavour boost, maar maakt het vlees ook lekker zacht. Nog zo'n lekker kipgerecht: noedels met sojakip.
kooktijd15 minutesminutes
Marineren/ oven1 hourhour20 minutesminutes
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
3tenenknoflookgeperst
3tlgemberwortelgeraspt
50gongezouten botergesmolten
60mlyuzusap* of limoensap
2elsojasauslicht
4kippenbouten
½tlsesamolie
1elarachide-olie
½tlkristalsuikerfijn
zwart sesamzaad** en citroenpartjes, voor garneren
japanse salade
1avocadoin dunne plakken
100gsugar snapsin dunne lucifers
3radijsjesin dunne plakjes
1wortelgroot, luciferdun gesneden
½bosje bieslook4 cm-stukjes
150grucola
instructies
Meng de knoflook, gember, boter, 2 el yuzusap en 1 el sojasaus in een kom. Voeg de kippenbouten toe en bedek met de marinade. Dek af en laat in de koelkast 20 min. marineren.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip uitlekken, bewaar de marinade en dep de bouten droog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand en braad ze in 1 uur goudbruin. Bestrijk de kip om de 15 min. met de marinade en het braadsap op de bakplaat. Dek de kippenbouten evt. af met aluminiumfolie als ze te snel bruinen.
Meng intussen de ingrediënten voor de salade in een kom. Klop in een andere kom met een garde de sesamolie, arachide-olie, suiker en de overige 2 el yuzusap en 1 el sojasaus door elkaar. Schep de dressing door de salade.
Serveer de kip met de salade. Bestrooi de salade met het zwarte sesamzaad. Geef er de citroenpartjes bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Yuzu is een Japanse citrusvrucht met een citroen/limoenachtige smaak. het sap in flesjes koop je bij Aziatische winkels. ** Zwart sesamzaad koop je bij Aziatische winkels en natuurwinkels.Recept: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben