Maak een garnalencocktail verrassend en helemaal van deze tijd door er perzik en gin aan toe te voegen. Heerlijk als feesthapje of voorgerecht. Zo maak je krokante garnalenkroketjes!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3perzikenrijp
60gwalnotengrof gehakt
6mooiebinnenste blaadjes kropsla
300gHollandse garnalen
1bakjeshisokersgroentewinkel, supermarkt
bieslook grof geknipt + extra voor erover
witbrood geroosterd, driehoekjes met boter voor erbij
ginsaus
75mlslagroom
1tltomatenpuree
100mlmayonaise
1½elgin
2elbieslookgeknipt
witte peper
instructies
Kruis de perziken in en leg ze 10-15 tellen in ruim kokend water. Trek de velletjes van de perziken eraf, halveer ze, verwijder de pit en snijd elke helft in 8 parten.
Rooster de walnootstukjes in een droog verhitte koekenpan en leg tot gebruik apart.
Klop voor de ginsaus de slagroom stijf. Meng de tomatenpuree met 1 el van de mayo om het goed los te roeren. Meng dan de rest van de mayonaise en de gin erdoor. Schep de slagroom er luchtig door en meng met de bieslook. Breng op smaak met evt. zout en witte peper.
Leg de slablaadjes op een mooie schaal of leg ze in een cocktailglas.
Meng de perziken, bijna alle walnoten en bijna alle garnalen met de ginsaus en verdeel ze over de slablaadjes. Garneer met de shisokers, nog wat garnalen en walnoten en nog wat grof geknipte bieslook. Serveer met de toast en boter.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Trudelies Schouten en Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus