Een fantastisch voorgerecht uit Peru: causa limeña. De puree breng je op smaak met aji-amarillopuree. Die wordt gemaakt van de gelijknamige gele, middelhete pepers. Er bovenop gaat een tonijntartaar met Japanse smaakmakers, typisch Peruaans! Wij kregen het recept van Ceviche y Maas, hét Peruaanse restaurant van Rotterdam.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
4aardappelskruimig
2elaji amarillopuree*
2teentjesknoflookgeperst
2limoenensap
10elzonnebloemolie
2zakjes dashi-bouillonpoeder*
2tlmosterd
2elrodewijnazijn
200mlkoffiemelk
140gMSC Albacore tonijn
½rode uiin blokjes
2tlchilipeperrood, fijngesneden
1elbieslookfijngesneden
2tlshichimi togarashi*
1avocado
ook nodig:ronde uitsteekring van 7 cm Ø en ± 2 cm hoog
instructies
Kook de aardappels in de schil. Pel de warme aardappels en pureer ze met een knijper of stamper. Laat afkoelen. Meng de aji amarillo-puree en de kno ook door de aardappelpuree. Breng op smaak met driekwart van het limoensap en zout en roer 2 el zonnebloemolie erdoor.
Maak acevichada-mayonaise: meng het dashipoeder, de mosterd, rodewijnazijn en kof emelk met de staafmixer. Voeg 6-8 el zonnebloemolie in kleine scheutjes toe; je krijgt nu een romige, vrij dunne mayonaise. Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng het overige limoensap, de ui en chilipeper. Meng dit met 2 el acevichada-mayonaise. Neem een uitsteekring en vul met de aardappelpuree. Maak zo nog 3 aardappelrondjes.
Verdeel de tonijntartaar erover. Bestrooi met wat bieslook en shishimi togarashi. Halveer de avocado en snijd de helften in dunne plakjes, maar niet helemaal door, zodat je het als een waaier kunt uitleggen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Aji-amarillopuree wordt gemaakt van gele, middelhete Peruaanse pepers. Te koop via sabordelperu.nl en zie ook Foodie le, pag. 11. Dashi is Japanse bouillon, te koop bij Japanse/Aziatische supermarkten. Shichimi togarashi is een Japans specerijenmengsel, te koop bij Aziatische winkels en ruim gesorteerde supermarkten.Recept en bereiding: Ceviche y Maas. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus