Snijd 125 g champignons in kleine stukjes, halveer de rest of snijd grotere in vieren. Bak de ui, knoflook, chilipeper en fijngesneden champignons zachtjes ( 5 min. op matig vuur in de olie in een grote pan. Voeg de quinoa toe en bak deze even mee zodat die warm wordt. Schenk de wijn in de pan en laat deze al roerend verdampen. Schenk 700 ml bouillon erbij en kook de quinoa zonder deksel op de pan in ( 15 min. gaar, roer af en toe. Voeg evt. meer bouillon toe wanneer de quinoa te droog wordt.
Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Roer de snijbiet en kip na ( 10 min. door het gerecht zodat ze nog 5 min. mee kunnen garen.
Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignonhelften en -kwarten ( 3 min. en breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de geraspte Parmezaan en bladpeterselie door de quinoa. Breng op smaak met weinig zout en peper. Serveer de quinoa met de gebakken champignons en de extra Parmezaan.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Snijbiet is een bladgroente die in Nederland niet altijd even makkelijk te krijgen is. Jammer, want de smaak, die doet denken aan een combinatie van spinazie en bieten, is verrukkelijk. In plaats van snijbiet kun je in dit gerecht ook wilde spinazie gebruiken of fijngesneden rode bieten of grofgesneden raapstelen of zomerpostelein.Recept: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski