aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
pasen, zomer |
|
In de zomer is er een mega aanbod aan smaakvolle zoete tomaten. Ze gaan in de salade, we slaan ladingen in voor onze home made tomatensaus én ketchup, doen ze in de vissoep en grillen ze op de bbq. Of even lekker makkelijk in een simpele tomatentaart met geitenkaas.
kooktijd10 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
100gbloem
zeezoutvers gemalen peper
50gboterkoud, in blokjes
1eidooier
75ggeitenkaasvers
6tomatengrote rijpe
1eltijmblaadjesvers
1-2elolijfolieextra vierge
extra nodig: keukenmachine, lage taartvorm 18-20 cm)
instructies
Verwarm de oven op 200°C. Meng de bloem met een snuf zout, de boter, 1½-2 el water en de eidooier in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de, ingevette, taartvorm met het deeg.
Bestrijk de deegbodem met de geitenkaas. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en leg de tomaten dakpansgewijs in een cirkel in de taartbodem. Strooi er de tijm en zout en peper naar smaak over en druppel er de olijfolie over.
Zet de taartvorm iets onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 min. goudbruin en gaar. Een groene salade met venkel past er goed bij.