Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet zomerfruitsoepje.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd20 minutesminutes
afkoelen1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
1lyoghurtvolle, liefst boerenland
1zakjevanillesuiker
1snuf kaneel
250ml (3 perssinaasappels)sinaasappelsap vers geperst
50gsuiker
1vanillestokjeopengesneden, merg eruit geschraapt
2pimentkorrelsgeplet
½rode peperzaadlijst verwijderd, in flinterdunne reepjes
300gaardbeiengrote in kwarten gesneden
300gkersenvers, ontpit*
100gblauwe bessen
100gbramen
instructies
Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats in de gootsteen (zodat het vocht kan weglopen). Schenk alle yoghurt erin, dek af en laat minimaal 4, maar liever 6 uur uitlekken. Schraap de dikke yoghurt van de doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen. Voeg het vanillemerg met -peul, pimentkorrels en peper toe en laat op laagste vuur 5 min. trekken. Laat volledig afkoelen. Zeef het sap desgewenst.
Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Verdeel de kersen en rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop. Serveer de fruitsoep met een schepje hangop.
Voedingswaarde:
calorieën: 353kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 8g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
*Onmisbaar voor de kersenliefhebber: een kersenontpitter. Voor het ontpitten van kersen én olijven. Te koop bij goedgesorteerde kookwinkels.Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar