aantal 4 |
hoofdgerecht, salade |
zomer |
italiaans |
Fiore Sardo is vernoemd naar het Sardijnse schapenras sarda dat de melk levert. Een harde schapenkaas, gemaakt van zowel ongepasteuriseerde als gepasteuriseerde melk en tot 10 maanden gerijpt, wordt in de beginperiode in een rookruimte gelegd. Hierdoor krijgen de kaasjes hun lichtbruine korst en hun licht rokerige smaakje. Heerlijk met abrikozen en noten en een glas Italiaanse Reciotto.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
400gfettuccinigedroogd
4nectarinesongeschild, in partjes
2elolie voor het roosteren
50gamandelschaafsel
30gpeterselieblaadjes en stelen
2elbalsamicoazijnwit
100mlolijfoliemilde, extra vierge
200gFiore Sardo kaas of pecorino
instructies
ook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met 1 el zout. Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de nectarinepartjes met een beetje olie en rooster ze ± 1 min. aan elke kant.
Bak het amandelschaafsel in ± 3 min. goudbruin in een droge koekenpan op matig vuur. Pureer in een keukenmachine de peterselie met de azijn en olijfolie.
Schep de peterseliedressing door de warme pasta en verdeel deze over de borden. Leg de geroosterde stukjes necarine ertussen en bestrooi met het amandelschaafsel. Schaaf er flink wat Fiore Sardo overheen en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 900kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel.Dit recept verscheen reeds eerder in delicious. magazine.