aantal 4 |
hoofdgerecht, voorgerecht |
zomer |
italiaans |
Spaghetti alla positano – spaghetti met tomaatjes, rucola en mozzarella – is een prachtig voorbeeld van een lekkere saus die je niet hoeft te koken. Op de pasta na zijn alle ingrediënten rauw. Gebruik alleen maar tomaten die zeer rijp, zoet en lekker zijn en olijfolie van goede kwaliteit!
kooktijd20 minutesminutes
Marineren1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
150mlolijfolie
1teenknoflookflink gekneusd
1bakje (250 g)roma tomaatjeskleine rijpe, in kwarten
½bosje basilicumblaadjes gescheurd
6elkappertjeshet liefst op zout, kappertjes wel goed afspoelen en laten uitlekken
400gspaghetti
1bolmozzarellain stukken gescheurd of in blokjes
75grucolastelen verwijderd
instructies
Verwarm de olijfolie in een pannetje tot lauw, voel met je vinger in de olie, hij mag niet te warm worden! Voeg de knoflook toe. Haal het pannetje van het vuur en voeg de tomaten, basilicum, kappertjes en wat vers gemalen peper toe en laat minstens 1 uur marineren.
Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar. Schep de pasta door de saus en schep de mozzarella en rucola erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en servee
Voedingswaarde:
calorieën: 825kcal
|
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
Wijntip: Dit gerecht heeft drie belangrijke smaken: lichtzuur, iets zoet en bitter. Vooral die laatste bepaalt de wijnkeus: een zachte Fiano d’Avellino, Valcalepio of een Pigato (Ligurië).Receptuur en bereiding: Leonardo Pacenti restaurant Toscanini. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus