aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Pilav is een Midden-Oosters gerecht met een graansoort , kruiden groenten, peulvruchten en vlees. Wij gebruiken in bietensap gekookte bulgur. Probeer ook eens deze filotaartjes met chioggia-biet.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngehakt
1wortelin blokjes
250gkerstomaatjesin stukjes
300gbulgur
700mlbietensapbiologisch
200gdoperwtenvers
2ellijnzaadgebroken
200ggeitenkaasvers, in stukjes
3elmuntfijngesneden + muntblaadjes voor garnering
instructies
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, de knoflook en wortel 1 min. Bak de tomaatjes 1 min. mee. Schep de bulgur erdoor en bak nog 1 min.
Schenk het bietensap in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Kook de erwten in 6 min. knapperig gaar.
Laat de pilav van het vuur 5 min. rusten. Schep de erwten en het lijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pilav op een schaal. Verdeel er de geitenkaas en munt over en garneer met de blaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en food styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi