Dit specerijenmengsel met onder andere kaneel en kardemom komt vooral voor in de Indiase keuken, maar wij maken er spicy friet met garam masala van! Zin in meer friet? Maak dan deze pastinaakfriet met biefstuk.
kooktijd55 minutesminutes
ingrediënten
700gbloemige aardappelsbijv. désirée, schoongeboend en in frites van 1 cm dik gesneden
1elolijfolie
1tlkurkumagemalen
1elgaram masala*
1tlpimentón**
zwart sesamzaad**pittige tomatenchutney of ketchup en limoenpartjes, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de olie met de garam masala, kurkuma en pimentón. Schep de friet hiermee om. Verdeel ze in 1 laag over de bakplaat. Bak ze in ± 45 min. knapperig en keer ze halverwege.
Bestrooi de friet met zout en zwart sesamzaad, als je dit gebruikt, en serveer ze met pittige chutney en limoenpartjes om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Garam Masala is een melange van verwarmende specerijen, waaronder meestal kruidnagel, kaneel, kardemom, peperkorrels, laurier, foelie, komijn, koriander- en karwijzaad.** Pimentón is gerookt paprikapoeder, te koop bij delicatessenzaken.***Zwart sesamzaad is de zwarte variant van het bekende witte sesamzaad. Te koop bij sommige gesorteerde supermarkten en oosterse supermarkten. Of neem wit sesamzaad.Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer