aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Eten dat goed voor je is, wat kun je daar toch zin in hebben! Zeker nu. En dat is precies waar deze verse én gezonde groene minestrone voor is. Hij smaakt heerlijk en voedt je van top tot teen. Maak ook eens deze wortel-bataatsoep met thaise pesto.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
2lgroentebouillon
1bosje basilicum
200gspeltuit de supermarkt of natuurwinkel
200gerwten of tuinbonenvers
350ggroene aspergesin stukken
1kleinecourgettein blokjes
1preiin ringen
2stengelsbleekselderijin boogjes
50gpecorinogeraspt
instructies
Breng de groentebouillon met de basilicumstelen aan de kook. Houd het basilicumblad apart. Voeg de spelt toe en kook 10 min. op hoog vuur.
Voeg de erwten en/of tuinbonen en de asperges toe en kook de groenten 5 min.
Voeg de rest van de groenten toe en kook de soep nog 3-4 min. of tot de groenten de gewenste beet hebben.
Schep de soep in 4 diepe borden. Bestrooi de minestrone met basilicumblaadjes en peper naar smaak. Zet de pecorino en je fles favoriete olijfolie apart op tafel om de soep af te maken.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi