aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Voor snelle kokers is pasta een prima optie. Vooral met lekker lente- en zomerweer is pasta heerlijk. Wat dacht je van deze verse pasta met zalm?
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2elolie
2bosuitjesin stukjes
150mlcrème fraîche
2eltomatenketchup
300gzalmgerookt, in reepjes
12zwarte olijvenontpit, in reepjes
2elkappertjesuitgelekt
150grucola slamelange
300glintpasta koelvers, met kruiden
instructies
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de bosui zachtjes. Roer de crème fraîche, tomatenketchup en 1 el water erdoor en verwarm nog even. Schep de zalm, olijven en kappertje erdoor en warm de saus nog 5 min. door. Breng op smaak met weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout) en vers gemalen peper.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar en giet af. Verdeel de sla over de borden, schep de pasta erop en verdeel de zalmsaus erover.