aantal 1 |
drankje |
kerst, winter |
|
vegetarisch
Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt. Ook zo gek op gin-tonic? Maak dan snel dezegin-tonictaart met gekonfijte citroen.
kooktijd5 minutesminutes
totale tijd5 minutesminutes
ingrediënten
500gcranberry'sdiepvries, ontdooid + extra voor garneren
1sinaasappelbio, schil + extra voor garneren
500gkirstalsuikerfijn
600mlgin
tonicvoor serveren
ook nodig: 2 lpotgesteriliseerd
instructies
Doe de cranberry’s, sinaasappelschil, suiker en gin in de gesteriliseerde pot. Sluit goed af en zet 2-4 weken op een koele, donkere plek. Schud de pot elke dag om er zeker van te zijn dat alle suiker oplost. Schenk door een zeef in gesteriliseerde flessen.
(begin vlak voor het opdienen) Serveer de gin in mooie glazen, bijgevuld met tonic en gegarneerd met de extra sinaasappelschil en cranberry’s.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt deze drank tot 1 jaar in de koelkast bewaren. Begin 2-4 weken van tevoren.Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer