aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
|
nederlands |
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
kooktijd35 minutesminutes
Opstijven1 hourhour
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
1kgaspergeswitte
4stukjesfoelie*
4tlsuiker
voor erbij
zoutflakes
15gdragonfijngehakt + 4 takjes voor de garnering
1/2citroenbiologische, rasp van
100groomboterongezouten, op kamertemperatuur
4eierenverse
4-8plakkenachterhamde lekkerste biologische die je kunt krijgen
nootmuskaat
instructies
Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.
Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.
Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.
Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart