Iedereen wil makkelijk, gezond en gevarieerd eten. Hiervoor delen wij deze week een heerlijke Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst van Brandt & Levie.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1kgaardappelenmelody
400gpeterseliewortel
600gboerenkool
2sjalotjes
4worstjes amandel-paprika, van Brandt & Levie
100gpiccalilly
4elroomboter
scheutje melk
4tlmosterd
peper & zout naar smaak
ook nodig:grote pan met deksel
koekenpan met deksel
aardappelstamper
instructies
Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen (melody) en groenten.
Was of schil de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil de peterseliewortel en snijd in even grote plakken. Kook de aardappelen en peterseliewortel, afgedekt, 12 – 15 min. in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 min. de boerenkool mee. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.
Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 – 4 min. rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 min. op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 min. op middelmatig vuur.
Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.