Muffins met verwarmende specerijen: anijs, piment en gember. En terwijl je eet kom je hazelnoot, dadel en wortel tegen. Echte herfstmuffins!
kooktijd25 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
150gblanke hazelnoten
75gwitte basterdsuiker
1tlpimentpoeder
1tlanijspoeder
1tlgemberpoeder
¾elbakpoedergezeefd
150gvolkorenmeel
350gwinterwortelin grove stukken
200mldikke yoghurtbijv. Griekse
3eieren
100gbotergesmolten
150gdadelsontpit, in reepjes
ook nodig:muffinvorm+ 18 papieren bakjes
instructies
Maal de hazelnoten in de keukenmachine bijna fijn. Voeg suiker, specerijen, zout, bakpoeder en meel toe en laat de motor nog 1 min. lopen, totdat het mengsel fijn als meel is.
Kook of stoom intussen de wortel in 15 min. gaar. Pureer met de yoghurt in een hoge beker met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 185ºC.
Doe het hazelnoot-suikermengsel, de wortelcrème, eieren en boter in een ruime kom en meng goed. Houd wat dadelreepjes apart voor garnering en roer de rest van de dadels erdoor.
Zet de papieren bakjes in de muffinholtes en schep ze voor driekwart vol met beslag. Bak de muffins in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en licht gekleurd. Bak zo ook de rest van de muffins.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Dit recept komt uit delicious. hét bakboek dat we flink gevuld hebben met 132x verleidelijk zoet. Van chocolade-walnotentaart tot Siciliaanse sinaasappelcakejes en kersen-amandelcrumble tot charlottes met peren.