Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
vegetarisch
aantal
4
|
bijgerecht
|
weekend
|
internationaal
|
Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee.
voorbereiding
15
minutes
minutes
opstijven
2
hours
hours
ingrediënten
100
g
gedroogde vijgen
200
ml
rode wijn
1/2
tl
kaneel
snufje
piment
120
gr
walnoten
geroosterd
poedersuiker
instructies
Snijd de vijgen in stukjes.
Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje.
Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken.
Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor.
Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker.
Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op tot een rol.
Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht.
Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met blauwe kaas en crackers.
Voedingswaarde: | | |
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!