aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mexicaans |
glutenvrij, vegetarisch
Zo'n knetterverse gegrilde maiskolf is op zichzelf al waanzinnig lekker, maar met een lik chipotlemayonaise en fijngeraspte manchego wordt het pas echt een smaaksensatie. Zoete mais, smoky chipotle en zoute kaas, een topcombinatie!Nog meer lekkers uit zonnig Mexico: van taco tot tortilla
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: grillpan of bbq met deksel
ingrediënten
2chipotlepepers in adobosausblik of pot, supermarkt
150gmayonaise
4maïskolven met blad
100gmanchegofijngeraspt
instructies
Verhit de grillpan of bbq met deksel.
Snijd de chipotles een beetje grof en meng door de mayonaise. Pel de maïskolven en vouw de buitenste bladeren naar beneden, maar laat ze wel zitten. Haal het haar eraf. Leg de maïskolven in de grillpan, maar laat de bladeren eruit hangen. Doe de deksel dicht als je de bbq gebruikt. Draai de maïskolven elke minuut tot ze rondom zijn geblakerd in 6-8 min., in de grillpan duurt dit iets langer dan op de bbq. Leg de maïskolven op een bord en bestrijk ze direct met
de chipotlemayo en bestrooi royaal met manchego.
Voedingswaarde:
calorieën: 659kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 53g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ELLIE & SAM STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.