aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Go green en maak deze romige risotto met onze lentelievelingen; doperwten, tuinbonen en asperges. De ingemaakte citroen en feta geven het Italiaanse gerecht een mediterrane knipoog. Nog meer uit één pan: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1,25lgroentebouillon
3elextra vergine olijfolie
60gboter
1ui,in dunne ringen
2elfijngesneden bladpeterselie + extra
2elfijngesneden dille + extra
2tenenknoflook,fijngesneden
400garborio- of carnarolirijst
160mlwitte wijn
1bos groene aspergesonderkantjes eraf, in 3 cm-stukjes, kort geblancheerd
125gdubbelgedopte tuinbonen
125gverse doperwten
150gfeta op olie met kruiden,uitgelekt + extra voor erbij
rasp en sap van 1 citroen
3elfijngesneden gekonfijte citroenschil* + extra voor erover
instructies
Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.
Verhit de olie en boter in een steelpan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, kruiden en knoflook onder af en toe omscheppen 4-6 min. Voeg de rijst toe en schep de korrels 2-3 min. door het mengsel. Schenk de wijn erbij en laat al roerend in 1-2 min. inkoken tot driekwart is opgenomen door de rijst.
Voeg steeds een flinke schep (± 250 ml) bouillon toe en roer de risotto tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas de volgende schep toe. Ga zo 20-25 min. door tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is. Schep de asperges, tuinbonen, doperwten, feta, de citroenrasp, het -sap en de gekonfijte citroen door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto op borden en garneer met nog wat feta, kruiden en gekonfijte citroen.
Voedingswaarde:
calorieën: 575kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.