aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht, voorgerecht |
|
|
Deze waldorfsalade is supergroen door de frisse citroenmayo met dille, peterselie en basilicum. Met extra crunch van pistache.
ingrediënten
1eidooier
½bosje dille
½bosje peterselie
½bosje basilicum
2tldijonmosterd
sap en rasp van ½biocitroen
150mlzonnebloemolie
½bos bleekselderij + wat blad
150gblauwe druiven
1granny smith
100gwalnoten
50gpistache
instructies
Doe de eidooier in een hoge kom. Snijd de kruiden fijn en doe de helft bij de eidooier, voeg ook de mosterd en tweederde van het citroensap en alle rasp toe. Mix helemaal glad met wat zout.
Voeg nu in een straaltje de olie toe en mix tot gladde groene mayonaise.
Snijd de bleekselderijstengels in de lengte door en snijd daarna in 4-5 cm-stukken.
Halveer de druiven.
Snijd de appel in luciferdikke staafjes en besprenkel met de rest van het citroensap.
Rooster de walnoten en pistache in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak grof.
Meng de bleekselderij, druiven, appel, tweederde van de noten en tweederde van de mayonaise. Garneer met de rest van de kruiden, bleekselderijblad, noten, de rest van de mayo en wat olijfolie.