aantal 4 |
brunch, lunch, voorgerecht |
familietijd, lente, najaar, voorjaar, weekend, zomer |
frans |
glutenvrij, lactosevrij
Ei is een perfecte bron van proteïne, vitamine A, D en E en goede cholesterol. Met deze salade is goed voor je jezelf zorgen lekkerder dan ooit tevoren.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
150gfrisee-sla(online, markt of neem een andere slasoort)
100mlvleesfond(1 potje)
3elbalsamico-azijn
1elzonnebloemolie
12plakjesgerookt spek
4takjes peterselie
4takjes kervel
1takje dragon
50mlolijfolie
12eidooiers,gesplitst, bewaar het eiwit tot later gebruik of vries in
piment d’espelette
instructies
Pluk de frisee-sla.
Breng de fond aan de kook en voeg de balsamico-azijn toe. Laat ± 10 min. zachtjes inkoken. Breng de vleesjus op smaak met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de plakjes spek krokant in ± 2 min. per kant.
Pluk de kruiden en snijd ze fijn. Meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Vul een pan met 5 cm water en laat zachtjes heet worden maar niet koken (heel belangrijk!). Schep met een lepel heel voorzichtig de eidooiers erin en laat ze 40 sec. in het hete water garen. Schep ze er met een schuimspaan voorzichtig uit.
Verdeel de frisee en spek over de borden. Schep 3 eidooiers per bord erop en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi met de piment d’espelette en besprenkel met de vleesjus. Geef er eventueel brood bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 408kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Dit recept komt uit het boek Histoires d’oeufs van Valéry Drouet. Het is uitgegeven bij Hachette Cuisine en uitsluitend in het Frans te koop voor € 29,95.RECEPTEN, BEREIDING: VALÉRY DROUET | FOTOGRAFIE: PIERRE-LOUIS VIEL.