Souvlaki is ook heerlijk om op de barbecue te roosteren! Extra lekker met notenrijst of een gepofte aardappel. Lekkere afsluiter: Griekse sinaasappel-revani met metaxa
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: 4-8 metalen of houten spiesen (week houten spiesen van tevoren in water)
ingrediënten
500lamsfilet
1biocitroen
2tlgedroogde oregano
500gtomaten
2rode uien
150gfeta
3takjes munt
2elrodewijnazijn
2tenenknoflook
8elextra vierge olijfolie
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de lamsfilet in blokjes en doe in een schaal. Boen de citroen schoon en rasp boven het vlees de schil af. Halveer de citroen en pers het sap boven het vlees uit. Rasp ook de knoflook erboven. Voeg de oregano, 3 el olijfolie, zout en peper toe en meng goed.
Rijg het vlees aan de spiesen en leg op de bakplaat. Rooster de lamssouvlaki in de voorverwarmde oven – afhankelijk van de dikte – in 6-10 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
Snijd de tomaten in stukken en de uien in halve ringen. Verkruimel de feta grof en snijd de muntblaadjes in reepjes.
Meng de tomaten en uiringen met de laatste 5 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper naar smaak. Schep de feta en munt er voorzichtig door. Serveer de souvlaki met tomaten-fetasalade.
Voedingswaarde:
calorieën: 539kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.