Voor alle comfortfood liefhebbers: een grote ovenschaal mac 'n cheese met knapperige mais en kip. Strooi er bieslook over voor een lekker knoflookaccentje.Nog meer lekkers uit de oven: 12x gezonde ovenschotel
kooktijd30 minutesminutes
oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal van 1 1⁄2 l inh.
ingrediënten
3tenenknoflook,geperst
rasp en sap van 1biocitroen
4elextra vergine olijfolie
3elwitte wijn
3kippendijfilets
4elbloem
250mlcrème fraîche
250mlslagroom
1eldijonmosterd
150gfijngeraspte parmezaanse kaas
1bosje bieslook,fijngesneden + extra voor erover
300gcasarecce* of macaronibeetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
2maïskolven*,korrels afgesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de knoflook, de citroenrasp en het -sap, 3 el van de olie en de wijn en wrijf de kippendijen hiermee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 20 min. gaar.
Snijd het kipvlees in grove stukken en doe samen met de uitgelopen sappen van de bakplaat in de ovenschaal. Roer in een grote kom de bloem met de crème fraîche los en klop dan de slagroom, mosterd, kaas, bieslook en gare pasta erdoor. Schep het pasta-kaasmengsel door de kip in de ovenschaal.
Schep de maïskorrels in een kom om met de laatste eetlepel olie en strooi over de kipschotel. Laat in ± 30 min. door en door heet worden en gratineren. Strooi er nog wat bieslook over.
Voedingswaarde:
calorieën: 808kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
* Casarecce is de naam voor een soort opgerolde kleine pasta uit Sicilië. Verse maïs is altijd net wat lekkerder en knapperiger. Maar je kunt ook maïs uit blik of uit de diepvries nemen.