Dit recept uit Janneke's kookboek Bakplaatbijbel is lekker met witte rijst of pitabrood.Je kunt blind vertrouwen op Jannekes recepten, want die zijn makkelijk te maken én je oogst er altijd succes mee. Als geen ander verstaat ze de kunst om met een simpele draai van gewone ingrediënten iets bijzonders te maken.
kooktijd25 minutesminutes
oven15 minutesminutes
Kookgerei
bakplaat met antiaanbaklaag
ingrediënten
1ui
2tenenknoflook
750gcherrytomaatjes
5elolijfolie
300gspinazie
1blikje tomatenpuree van 70 g
100mldroge witte wijn
zout en peper
500grauwe ongepelde grote garnalen
200gfeta
1tlgedroogde oregano
instructies
1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.
2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe en bak ze in 10 minuten zacht en sappig.
3 Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C.
4 Verhit in een tweede koekenpan of wok 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
5 Roer de tomatenpuree door de tomaatjes en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
6 Dep de garnalen droog. Verdeel de tomatensaus met de spinazie over de bakplaat. Leg er de garnalen tussen.
7 Verkruimel de feta grof boven de garnalen. Bestrooi met de oregano en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
8 Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de garnalen net gaar zijn en de feta goudbruin kleurt.