Jannekes uitdaging is snel, makkelijk én lekker koken. In maart lopen de meeste bewaargroenten op hun eind en laten de nieuwe lentegroenten nog op zich wachten. Dan zijn zoete aardappels met eend een heel goed idee. Geen liefhebber van eend? Neem dan kip, bij voorkeur het vlees van de dijen, net zo lekker.Voor je vega(n) gasten maak je een schaal met deze: gepofte zoete aardappel met kruidenyoghurt. Dan is iedereen aan tafel gelukkig!
kooktijd30 minutesminutes
oven4 hourshours
totale tijd4 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
4eendenbouten*
3elsmokey bbq-saus(supermarkt)
4elmangochutney
1limoen,geperst
4-8zoete aardappels* van ongeveer gelijke grootte,schoongeboend
1rode ui
2elolijfolie
100gijsbergsla,fijngesneden
handvol koriander, grof gesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 140°C.
Leg de eendenbouten met het vel naar beneden in een ovenschaal.
Meng de bbq-saus met 2 el mango-chutney en het limoensap. Verdeel de marinade over de eend. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie zodat er geen vocht kan ontsnappen en gaar de eendenbouten in de voorverwarmde oven ± 3 uur, tot het vlees makkelijk van het bot komt.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
Rol alle aardappels apart in bakpapier of aluminiumfolie. Pof ze in oven, afhankelijk van het formaat, in ± 50 min. gaar.
Haal intussen het eendenvlees van het bot en verdeel in stukjes. Snijd de ui in halve ringen.
Laat de gepofte aardappels in een schone theedoek 5 min. rusten. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de geplukte eend in 5 min. weer warm.
Vouw het bakpapier of de folie open. Snijd de aardappel over de lengte in en druk iets open. Verdeel de sla erover met de ui, de eend en een lepeltje mango-chutney. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde:
calorieën: 716kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.