Stoom of kook de aardappels in 25 min. gaar in de schil. Giet af en laat goed uitstomen. Pel de aardappels en druk door de pureeknijper.
Wel intussen de funghi porcini 15 min. in heet water en maak de palmkool schoon, snijd alle harde nerven eruit en scheur het blad in stukjes. Blancheer 1 min. in gezouten kokend water en laat uitlekken.
Meng het boekweitmeel door de aardappel met het ei tot een zacht ‘deeg’. Breng goed op smaak met peper en zout. Bestuif je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in porties. Vorm elke portie in een dunne slang van 1 cm Ø en snijd in kleine gnocchetti van ±1x1 cm. Bestuif ze met nog wat boekweitmeel.
Giet de funghi porcini af en spoel eventueel aanhangend zand af. Dep droog met keukenpapier en snijd fijn.
Verhit de boter op laag vuur, voeg de knoflook toe en na 2 min. de funghi porcini, bak het mengsel op middel-hoog vuur 2-3 min. tot de boter bruin is maar niet verbrand (let op, dit kan snel gaan). Zet het vuur laag.
Breng intussen ruim gezouten water aan de kook en kook de gnocchetti gaar in 3-4 min.: ze zijn gaar als ze aan het oppervlak drijven. Schep ze eruit met de schuimspaan en besprenkel met 1 el olie en schep om. Bewaar een scheutje van het kookwater.
Bak de paddenstoelen in een droge koekenpan ± 5 min. op hoog vuur tot ze wat kleur krijgen.
Doe de gnocchetti bij de funghi porcinisaus in de pan samen met een scheutje kookwater. Rasp tweederde van de parmezaan erdoor, meng goed en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg nu ook de geblancheerde palmkool toe.
Verdeel de gnochetti over een schaal of de borden en verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met de hazelnoot en rasp de rest van de parmezaan erover. Of geef de kaas apart erbij om zelf naar wens erover te laten raspen.
Voedingswaarde:
calorieën: 695kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
* Gedroogde funghi porcini koop je in ruim gesorteerde supermarkten of (Italiaanse) delicatessenwinkels.* Boekweitbloem koop je in de biologische supermarkt.RECEPTEN: MERIJN TOL, LISELORE BUS, DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAARR | STYLING: ESTHER DE MUNNIK.