Even voorbereiden en hup de oven in. Zo heb je alle tijd om de keuken vast schoon te maken of de was te vouwen. Met wat voorbereiding is dit ook doordeweeks goed te doen!De polenta met parmezaan krijgt extra smaak en kleur door gepureerde boerenkool. Fijn voor ’t oog én voor je gezondheid. Glutenvrij en helemaal vega, dus echt een allemansvriend!Dit recept is in 20 minuten klaar: romige polenta met venkelworstjes en parmezaan-tomatensaus.
kooktijd40 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
80gboter,in blokjes
3elextra vergine olijfolie
1elfijngesneden oregano + extra blaadjes om te bestrooien
1teenknoflook,fijngesneden
rasp en sap van 1⁄2biocitroen
4portobello’s
evt. babyboerenkoolvoor erbij
groene polenta
500mlmelk
170gpolenta
75gbabyboerenkool
1teen knoflook
50gboterin blokjes
50ggeraspte parmezaanse kaas + extra voor erbij
ook nodig: ovenbestendige koekenpan
instructies
Verwarm de oven voor op 240°C. Schenk de melk voor de polenta en 700 ml water in een steelpan en breng aan de kook op matig tot hoog vuur. Draai het vuur halfhoog en schenk onder voortdurend kloppen de polenta erbij. Laat onder regelmatig roeren 25-30 min. koken tot je een dikke, gladde polenta hebt.
Pureer intussen de boerenkool met 80 ml kokendheet water in de blender of met de staafmixer. Klop als de polenta precies naar wens is de boter en parmezaan erdoor, voeg wat zout en peper toe en roer de boerenkoolpuree erdoor.
Smelt tijdens het koken van de polenta de 80 g boter in een ovenbestendige koekenpan op matig tot hoog vuur, voeg de olie, oregano, knoflook en de citroenrasp toe en bak 1 min. Schenk 2-3 el van deze knoflookboter in een kleine kom. Voeg de paddenstoelen toe aan de koekenpan, bedruip ze met de knoflookboter in de pan, bestrooi met peper en zout en bak ze 10-15 min. in de oven tot ze gaar zijn.
Verdeel de polenta over diepe borden, leg op elke portie een gebakken paddenstoel en sprenkel er de jus uit de pan, de apart gehouden knoflookboter en het citroensap over. Strooi er voor serveren nog wat oregano, evt. boerenkoolblaadjes en geraspte kaas over.
Voedingswaarde:
calorieën: 607kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.