Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!' We hebben nog meer zoete lekkernijen met bessen voor je in petto: amandelbessentaartjes.
kooktijd20 minutesminutes
oven35 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal of bakblik van ± 24 cm Ø
ingrediënten
3appels
2sinaasappels
250gblauwe bessen(diepvries)
75gsuiker
175gbloem
7gbakpoeder
100gkoude boter,in blokjes
200mlhoudbare slagroom
3bollen vanilleroomijs
2elamaretto
poedersuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Schil ook de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukjes.
Meng in de ovenschaal al het fruit goed met 40 g suiker.
Kneed in de keukenmachine of met de mixer de bloem, het bakpoeder, de boter en de resterende 35 g suiker tot fijne deegkruimels. Voeg de slagroom toe en klop tot een dik, schepbaar beslag.
Schep met een natte ijsbolletjestang (of gebruik 2 lepels) 7 dotten beslag op het fruit; houd onderling een ruime afstand want het beslag vloeit nog uit.
Bak de cobbler in de oven in 25-35 min., tot het fruit bubbelt en de deegdotten goudbruin en gaar zijn.
Laat intussen op kamertemperatuur het ijs smelten tot vanillesaus. Roer de amaretto erdoor.
Bestrooi de cobbler met poedersuiker en serveer warm met de amaretto-vanillesaus.
Voedingswaarde:
calorieën: 778kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 85g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Tip: Bestrooi het beslag voor het bakken eens met wat amandelschaafsel.