Het leven is te kort om gezond eten saai te laten smaken. Deze heerlijke eenpanner geeft het goede voorbeeld! Lekker veel groenten, low carb én je krijgt meteen een goede portie eiwitten binnen. In plaats van garnalen kun je ook stukken zalm of witvis gebruiken: doe vooral waar jij zin in hebt! Binnen een half uur kun je aan tafel, beter kan bijna niet. Ook snel klaar en bomvol smaak: vega goulashsoep met miso en kikkererwten.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2tenenknoflook
1rode chilipeper,in de lengte gehalveerd, zonder zaadjes
2elolie
600gspinazie,gewassen
400mlkokosmelk(1 blik)
450ggrote ongepelde garnalen
1elkappertjes
1elkokosrasp
brood, voor erbij
ook nodig: ovenschaal of 4 eenpersoons-ovenschaaltjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de knoflook en de chilipeper fijn.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 min. Voeg in porties de spinazie toe en schenk zodra de spinazie gaat slinken de kokosmelk erbij.
Breng aan de kook en schenk het spinazie-kokosmengsel in de ovenschaal(tjes). Leg de garnalen tussen de spinazie. Bestrooi met de kappertjes, de kokos en zout en peper naar smaak.
Zet de ovenschaal(tjes) in de voorverwarmde oven en bak 10-15 min. tot de garnalen gaar zijn en de kokos begint te kleuren. Serveer met brood.
Voedingswaarde:
calorieën: 509kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.