Bestel een groot stuk gefileerde zeeforel van tevoren bij je visboer. Geen grote grillpan voor de vis? Leg de vis op een ingevette bakplaat onder de voorverwarmde ovengrill en gril hem net zo lang als in de pan.
kooktijd45 minutesminutes
Kookgerei
grote grillpan waar de vis in past
ingrediënten
150mlvissaus
2ellichte sojasaus
zeeforelfilet* van ruim 1 kg met vel
zonnebloemolie
salade
2struikjes witlof,elk in vier parten
4elextra vergine olijfolie + extra voor de witlof
1granny smith-appel,julienne gesneden
1krop radicchio,in smalle parten
½bosje bladpeterselie,blaadjes geplukt
15gmuntblaadjes
4el60 ml granaatappelmelasse
1elsherryazijn
1elcitroensap
1rodeAziatische sjalot, fijngesneden
instructies
Schenk de vissaus en sojasaus in een schaal. Leg de visfilet met het vel omhoog in de marinade laat 10 min. intrekken. Verhit intussen de grillpan op hoog vuur. Besprenkel voor de salade de witlof met een beetje olijfolie, strooi er zout en peper over en gril 4-5 min. onder af en toe keren. Schep de witlof in een kom, laat iets afkoelen en voeg dan de appel, radicchio, peterselie en munt toe. Schep om.
Klop in een andere kom de granaatappelmelasse, azijn, 4 el olijfolie, het citroensap en de sjalot en voeg wat zout en peper toe. Sprenkel vlak voor serveren een beetje vinaigrette over het witlof-mengsel en schep om.
Neem de vis uit de marinade (die heb je niet meer nodig), laat uitlekken, dep droog met keukenpapier en bestrijk met zonnebloemolie. Gril met het vel omlaag 6 min. tot het vel krokant en geschroeid is. Keer de vis en gril nog 3-4 min. voor medium, of tot naar wens gaar is. Laat 5 min. rusten en leg op een schaal. Schep de witlofsalade erover en geef de rest van de vinaigrette erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 430kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
R Emma McCaskill, P Ben Dearnley, S Kirsten Jenkins