Snijd de aardappels in 2 cm-stukken. Kook ze in water met zout in ± 8 min. net gaar.
Verhit in de hapjespan de olijfolie. Snijd de knoflook fijn. Rooster in een droge koekenpan het korianderzaad totdat het geurt. Stamp de koriander in de vijzel grof. Fruit de knoflook met de kerrie, komijn en het korianderzaad 1 min.
Voeg de gezeefde tomaten met de laurier en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de linzen toe en verwarm 4 min.
Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de tomaten-linzensaus. Breng op smaak met zout en peper en verwarm samen nog 2 min.
Schil de gember en rasp fijn. Meng de gember door de mangochutney. Schep de zoete aardappel met tomaten-linzensaus op de borden en serveer met de chutney.
Voedingswaarde:
calorieën: 885kcal
|
eiwit: 47g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.