Fonceren is het bekleden van een bakring met deeg. De term komt uit Frankrijk en wordt meestal gebruikt als we het hebben over taartringen zonder bodem.
Kookgerei
ook nodig: uitsteekvorm 15 cm Ø, 2-3 taartvormpjes 10 cm Ø, steunvulling
ingrediënten
62 ½gboter
62 ½gbasterdsuiker
1 ½gzout
¼ei
1 ½elwater
125gpatentbloem
3gbakpoeder
1 ½gzout
instructies
Meng voor de taartbodem de boter, de basterdsuiker, het zout, het kwart ei en het water. Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor. Zet het deeg voor gebruik ± 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg uit, steek er cirkels uit van 15 cm Ø en bekleed de vormpjes ermee. Bekleed met bakpapier en vul met de steunvulling. Bak ze af in ± 10 min.