aantal 2 |
hoofdgerecht |
kerst |
frans |
glutenvrij, vegetarisch
Knolselderij, met z'n fluweelzachte aroma, doe ik in soep, pastasaus of salade. Ook lekker: flinterdunne plakjes in gratin, als puree met royaal nootmuskaat. Het lekkerst? In dikke plakken gebakken met peperroomsaus. Met friet, sla en homemade mayonaise natuurlijk! 14x gratin – romig, kazig en zó delicious!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
25gboter
1elolijfolie
1kleine knolselderij
1sjalotje
1elgroene peperkorrels(uit een potje)
3elmadera of cognac
125mlhoudbare slagroom
1takje peterselie
instructies
Snijd van de knolselderij 4 gelijke plakken van 1 cm dik en schil ze. Verhit in twee grote koekenpannen de boter met de olijfolie. Bak de plakken in 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de plakken knolselderij in een van de pannen en houd ze warm onder een deksel.
Snipper de sjalot. Fruit in het bakvet van de tweede pan de sjalot 1 min. met de peperkorrels. Voeg de madera of cognac toe.
Schenk de slagroom erbij en laat inkoken tot gewenste sausdikte. Hak de peterselie fijn.
Leg de knolselderij op 2 borden. Schep een lepel peperroomsaus erover en bestrooi met peterselie. Serveer de rest van de peperroomsaus apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 461kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.