Testkok Arjan: 'Zo lekker dat ik het snel nog eens ga maken en dan met andere verse kruiden voor de salsa. Hiermee blijf je variëren!'.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
50gboter
4ribkarbonades
1kgkriel,in schil
400gpeultjes
15gplatte peterselie(1 bosje)
½vleesbouillontablet
2elsinaasappelmarmelade
4takjes tijm
2(rode) uien
4elextra vierge olijfolie
3tenenknoflook
instructies
Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op halfhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Kook de kriel in 10-12 min. gaar.
Snijd de ui fijn. Smelt in een tweede koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de helft van de ui 1 min. Schep de peultjes erdoor en bak ze in 5-6 min. knapperig gaar. Snijd intussen de peterselie heel fijn. Rasp de knoflook boven de peterselie en meng 4 el olijfolie erdoor.
Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet de rest van de ui 5 min. Voeg 150 ml water, het bouillontablet, de marmelade en tijm toe. Schraap met een spatel de aanbaksels los en laat de jus 2-3 min. inkoken.
Leg de karbonades op een schaal. Schenk de sinaasappeljus erover. Meng de peterseliesalsa met de krieltjes en breng op smaak met zout. Serveer de salsa- krieltjes en peultjes bij de karbonades.
Voedingswaarde:
calorieën: 577kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
EXTRA SMAAK De salsa is ook heerlijk met bijvoorbeeld peterselie, dille, kervel en basilicum. Een beetje citrusrasp extra geeft een frisse boost.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.