ook nodig: blender of keukenmachin, ijsmachine of een bak met deksel voor in de vriezer
instructies
Snijd de dadels in stukjes en verwarm met de melk in een pan op laag vuur. Let op dat de melk niet aanbrandt. Verwarm 5-10 min. of tot de dadels helemaal zacht zijn.
Doe het mengsel in de blender of keukenmachine en mix tot het zacht en smeuïg is. Voeg het zout en de espresso toe en roer goed door.
Mix in een aparte kom de eidooiers en voeg beetje bij beetje toe aan de dadel-melkmix. Schenk het mengsel terug in de pan en breng weer langzaam aan de kook zodat het eigeel langzaam gaart.
Laat even afkoelen. Voeg de tahin en dan de slagroom toe en roer goed door.
Schenk het mengsel in je ijsmachine en draai in ± 15 min. tot een zacht en soepel ijs. Zet het ijs in de vriezer tot gebruik.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP Geen ijsmachine? Schenk het mengsel in een bak die in de vriezer kan. Voor het beste resultaat haal je het ijs elke 30 min. uit de vriezer en roer kort door. Herhaal zo’n 5-7 keer, tot het ijs een fijne structuur heeft. Zet het ijs in de vriezer tot gebruik. Wil je extra fijne structuur: laat het ijs dan zacht worden en pureer met de staafmixer. Zet daarna weer terug tot gebruik.per 100ml ±291 kcal / 6 g eiwit / 21 g vet / 18 g khRECEPTEN, BEREIDING: ESTHER ERWTEMAN | FOTOGRAFIE: ELVAN UNLU | STYLING: TINNE DE CEUSTE.