tahin-aardbeienijsDit is het makkelijkste ijsrecept ooit. Je kunt de aardbeien – mijn persoonlijke favoriet – ook vervangen door ander (rood) fruit en je kunt buiten het seizoen ook diepvriesfruit nemen. Het beste resultaat krijg je met een ijsmachine, maar zonder kan het ook. TIP: Voor nog smeuïger ijs kun je een banaan toevoegen. De smaak van banaan is dan wel wat overheersend. Voor extra verwennerij en/of een niet-vegan variant klop je slagroom lobbig en spatel je dit door het ijsbeslag voor het in de vriezer of ijsmachine gaat.
kooktijd30 minutesminutes
vriezer4 hourshours
ingrediënten
500gaardbeienzonder kroontjes
100gtahin
750mlkokosmelk
100mlahornsiroop
30ggeroosterd sesamzaad
ook nodig: blender of keukenmachine, ijsmachine of een bak met deksel voor in de vriezer (zie TIP geen ijsmachine)
instructies
Meng de aardbeien, tahin, kokosmelk en ahornsiroop op hoge snelheid in de blender tot een homogene massa.
Roer dan het sesamzaad erdoor. 3 Schenk het mengsel in je ijsmachine en draai in ± 15 min. tot zacht en soepel ijs. Dek af en zet in de vriezer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
per 100ml ±260kcal / 5 g eiwit / 21 g vet / 12 g kh