In de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie - en lang daarna - koken we lekker simpel & snel, maar we blijven wel graag in die ontspannen sfeer. Janneke’s mezze-menu zorgt daar precies voor en is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Deze vijgenrolletjes zijn het perfecte nagerecht waardoor je nog net even iets langer in mediterrane sferen blijft. Zin in meer Mediterraan? Maak deze mini-mussakhan!
kooktijd20 minutesminutes
barbecue15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
100glichte basterdsuiker
sap van 1 limoen
2elhoning
175ggedroogde vijgen
65gongezouten amandelen
rasp van 1biosinaasappel
6vellen filodeeg± 10x22 cm (diepvries)
olijfolie
3-4verse vijgen
1takje munt
ook nodig: keukenmachine
instructies
Breng voor de honing-limoensiroop in een steelpan de basterdsuiker met het limoensap en 100 ml water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. trekken en tot siroopdikte inkoken. Roer de honing erdoor en laat de siroop afkoelen.
Snijd intussen de gedroogde vijgen in stukjes. Maal in de keukenmachine of hakbakje van de staafmixer de stukjes vijg met 50 g amandelen fijn. Voeg de sinaasappelrasp toe en een snufje zout.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de vellen filodeeg in de breedte voor je en halveer ze. Bestrijk één vel dun met olijfolie.
Verdeel van het vijgenmengsel in een dunne baan aan de onderkant van het deegvel. Rol het deeg één slag om het vijgenmengsel, vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg verder strak op. Leg het rolletje op de bakplaat met de naad naar beneden. Maak zo nog 11 rolletjes. Bestrijk ze rondom met olijfolie.
Maal ook de laatste 15 g amandelen in de schone keukenmachine of hakmolen fijn. Bestrooi de deegrolletjes ermee.
Bak de rolletjes in de voorverwarmde oven of barbecue in 10-15 min. goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal en lepel er royaal honing-limoensiroop over. Garneer met partjes vijg en muntblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 424kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.